Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Orez cu mere și nuci
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 250 g orez (cu bobul rotund), 1 varf de cutit de sare, 1 baton de vanilie, 1 l suc de mere, 3 mere, 2 linguri zahar, 20 g unt sau margarina, 1 pahar (200 ml) cu frisca, 2 linguri alune taiate.

Mod de preparare: Se pune la fiert sucul de mere cu orezul, sarea si batonul de vanilie. Cand da in clocot se face focul mai mic si se lasa sa mai fiarba 15 minute, apoi inca 10 minute (la foc foarte mic), sa se umfle. Se spala merele, se taie in patru, se scot samburii si partea lemnoasa, dupa care se taie felii. Intr-o tigaie se lasa sa se topeasca zaharul si untul (margarina), apoi se adauga merele, intorcandu-le pe ambele parti. Se incorporeaza - impreuna cu frisca - in orezul racit. Cand sunt usor caramelizate, se pun intr-un vas, peste orez.
Deasupra se presara alunele usor prajite, fara grasime.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.