Orez cu pui și bambus
Rețetă tradițională din China
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, ulei, 1 pahar orez, 1 cană apă, 1 cepe, 100 g bambus, 1 morcov, 1 ardei, 100 g mazăre, sare, piper, gogoșari acri.
Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie. Se călește carnea de pui pînă se rumenește. Ceapa se taie solzișori, iar morcovul, ardeiul și bambusul se taie bucăți, după care se călesc împreună cu carnea și cu mazărea. Se adaugă apa și se lasă să se înăbușe puțin. Între timp, orezul se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă, amestecîndu-se din cînd în cînd. După ce este gata, se ia de pe foc și se amestecă cu puiul și cu legumele. Se sărează și se piperează după gust. Se servește cu gogoșari acri.
|