Orez cu spanac și brânză telemea
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 ceapă roșie, 2 căței de usturoi, 250 g ciuperci, 2 tulpini de țelină, 750 g spanac, 120 g brânză telemea, 1 lingură unt, zeama de la 1/2 lămâie, 250 g orez (cu bobul lung sau natural), 1/2 l apă, sare, piper, chimen, oregano.
Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa și usturoiul, iar ciupercile și tulpinile de țelină se taie felii. Spanacul, spălat bine și scurs, se taie bucăți mai mari. Brânza telemea se taie cubulețe.
Se pune untul să se încingă și se călesc ceapa, usturoiul, țelina și ciupercile. Se toarnă deasupra zeama de lămâie și se mai lasă 2 min. pe foc.
Se adaugă orezul și apa, se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă încet până ce orezul înghite toată apa, apoi se ia de pe foc. Se încorporează spanacul, se pune capacul și se lasă puțin să se odihnească.
Se adaugă și brânza telemea și se condimentează cu sare, piper, chimen și oregano.
Se amestecă bine și se servește imediat.
|