Orez cu șuncă
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g orez, 400 g șuncă, 200 g mazăre, 1 legătură ceapă verde, 2 căței de usturoi, 500 g ciuperci, 100 g unt, 300 g roșii, sare, piper, pătrunjel, castraveți murați, varză roșie.
Mod de preparare: Ciupercile se curăță de pieliță, se spală și se taie în felii.
Se călesc în puțin unt, se pun într-o strecurătoare și se lasă să se răcească. Ceapa verde și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Se încinge jumătate din cantitatea de unt într-o cratiță, se adaugă ceapa și usturoiul, se călesc timp de două minute, apoi se adaugă orezul.
Se amestecă, se prăjește cinci minute, apoi se adaugă apă cît să-l acopere cu două degete.
Se condimentează și se lasă la fiert timp de 20 de minute. Se adaugă mazărea și roșiile date pe răzătoare, se completează cu apă dacă este nevoie și se mai fierbe timp de zece minute.
Se pun șunca tăiată în cubulețe, pătrunjelul tocat mărunt, se mai fierbe încă zece minute și se oprește focul.
Se servește cu salată de varză roșie sau castraveți murați.
|