Orez la cuptor cu scoici și vin
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g orez sălbatic, 250 g roșii cherry, 500 g scoici congelate, 3 ardei capia roșii, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 300 ml vin alb demisec, 75 g unt, 1 frunză de dafin, 4 boabe piper negru, 1 lămîie, sare, piper, rozmarin.
Mod de preparare: Într-o oală, se pun la fiert scoicile cu vinul alb, frunza de dafin, boabele de piper și crenguțele de rozmarin.
Orezul sălbatic se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă rece și se lasă să se răcească.
Se încing 50 g unt într-o tigaie, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se călesc timp de cinci minute.
Se pun ardeii tăiați în fîșii și se prăjesc pînă cînd devin moi. Se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți, scoicile scurse de apă, sarea și piperul.
Se prăjesc cîteva minute la foc mediu spre iute, se oprește focul și se pun ingredientele peste orez.
Se unge tava cu restul de unt, se așează ingredientele amestecate cu rozmarin tocat și se introduce în cuptor. Se ține timp de 25-30 de minute, apoi se scoate și se lasă la rece.
Se servește caldă, stropită cu suc de lămîie.
|