Orez picant cu legume
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 linguri ulei vegetal, 250 g orez cu bobul lung, 2 lingurițe praf de curry, 3/4 l supă de legume (instant), 1 ceapă mică, 2 lămâi, 1 linguriță muștar, 1/3 linguriță zahăr, 200 g dovlecei, 100 g ciuperci, 100 g roșii, 1 legătură busuioc (sau pătrunjel), sare, piper.
Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o tigaie adâncă. Se adaugă orezul și praful de curry și se călesc rapid, amestecând continuu. Se toarnă supa și se lasă orezul să fiarbă la foc mic 40-45 de minute. Între timp, se curăță ceapa, se taie cubulețe și se amestecă cu zeama de la lămâi, muștarul și zahărul. Se încorporează treptat restul de ulei, amestecând bine. Dovleceii se spală și se taie în rondele subțiri. Ciupercile se curăță și se taie în lamele. Orezul ușor răcit se pune într-un vas și se amestecă cu sosul de ceapă, legumele pregătite, roșiile tăiate felii și busuiocul tăiat mărunt. Se condimentează cu sare și piper după gust și se servește cald sau rece.
|