Orez provensal
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 1 cățel de usturoi, 1 ceapă, 2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 vânătă, 1 dovlecel, 3 roșii, 1 linguriță amidon.
Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă.
Se călesc în untul încins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocată) și ierburile, după care se adaugă ardeiul tăiat fâșii, vânăta și dovlecelul tăiate bucățele, roșiile curățate de pieliță și se lasă să fiarbă 20 min. la foc mic.
Se dizolvă amidonul în apă, se amestecă cu legumele și se lasă să mai dea un clocot.
Se scurge orezul fiert, se încorporează în amestecul de legume și se servește ca atare sau lângă orice fel de carne (friptură, chifteluțe, etc.).
|