Ostropel de găină
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600-700 g carne de gaina, 2 buc. ceapa, o capatina de usturoi, 5-6 linguri de ulei, o lingura rasa cu faina, o lingura cu otet, o lingura de bulion, sare.
Mod de preparare: Se spala bucatile de carne si se rumenesc in uleiul fierbinte. Se scot intr-o cratita, separat. In aceeasi grasime, se calesc cepele tocate marunt, impreuna cu usturoiul. Cind s-au aurit, se adauga faina, se amesteca bine si dupa 2-3 minute se sting cu un pahar cu apa in care a fost pus otetul. Se lasa sa clocoteasca apoi 5 minute, se strecoara sosul acesta peste bucatile de carne, se pune dupa gust bulion si se da vasul la cuptor, cu foc mic, pentru 30 de minute.
Se serveste fierbinte.
|