Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ouă Benedicte
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 ouă, 2 chifle mici, 2 fire de pătrunjel verde, sare, piper.
Pentru sos: 2 gălbenușuri, 200 g unt foarte rece, 1 linguriță zeamă de lămîie.

Mod de preparare: Puneți să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă și 2 lingurițe cu oțet (de preferință alb). Spargeți un ou într-o ceașcă, răsturnați-l ușor în apă clocotită și lăsați-l să se pătrundă un minut și jumătate. Întoarceți-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă și lăsați-l să fiarbă încă 1 min. și jumătate, scoateți-l din oală și puneți-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedați la fel și cu celelalte ouă.
Preparați sosul: puneți într-un castron gălbenușurile împreună cu o lingură de apă rece, așezați castronul pe bain-marie și bateți bine pînă ce devin spumoase. Adăugați untul rece tăiat cubulețe puțin cîte puțin, amestecînd fără întrerupere. Încorporați zeama de lămîie și continuați să amestecați pînă ce sosul devine neted și consistent. Sărați și piperați.
Tăiați chiflele în două (pe orizontală), prăjiți-le puțin și asezați pe fiecare jumătate cîte un ou. Presărați puțină sare și piper, turnați peste ouă sosul, decorați-le cu frunzulițe de pătrunjel și serviți-le imediat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.