Ouă armenești
Rețetă tradițională din Armenia
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 roșii, 3 ardei grași, 4 ouă, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăță ardeii grași și se taie mărunt. Se pun într-o tigaie cu ulei la înăbușit (la foc mic și cu capac). Cînd se înmoaie bine, se toarnă peste ei roșiile tăiate cubulețe și se amestecă puțin, după care se lasă iar la înăbușit, pînă se înmoaie și roșiile.
Se sărează și se adaugă piper după gust, după care se pun ouăle în cuiburi, deasupra, fără să se mai amestece. se pune capacul și se mai lasă 1-2 min. la foc mic.
Cînd sînt gata și ouăle, se iau cu o paletă cu totul și se servesc calde, la micul dejun.
|