Ouă cu brânză în sos de roșii
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 oua, 2 usturoi, o ceapa mare, o cutie mare de rosii, o lingurita boia, 3 fire oregano, 200 g branza gorgonzola, 3 linguri creme fraiche.
Mod de preparare: Ouale se pun la fiert 10 min. Usturoiul si ceapa se toaca si se calesc in foarte putin ulei. Se toarna rosiile din doza, sare, piper, boia si oregano. Ouale fierte tare se decojesc si se taie in 2. Se scoate galbenusul si se piseaza. Branza se amesteca cu creme fraiche si galbenusele pisate. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia. Se umplu albusele de ou cu aceasta compozitie. Se toarna sosul de rosii intr-o forma rezistenta la cuptor si se pun deasupra jumatatile de ou. Se tin 20 min. la cuptor.
|