Ouă cu ficat de pasăre
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt, 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g ficat de pasăre, 30 g unt sau untdelemn, o ceapă mică, pătrunjel.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește un minut, în unt sau untdelemn, și se adaugă ficatul tăiat în fîșii lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prăjesc 8-10 min. la foc mic pînă se înmoaie. Apoi se ia cratița de pe foc și se adaugă un vîrf de linguriță cu sare, un vîrf de cuțit cu piper si pătrunjel tăiat mărunt. Se amestecă și se păstrează pe un vas cu apă călduță acoperit pînă se pregătește omleta. Ficatul se deșartă peste omletă, aceasta se îndoaie în jumătate și se servește fierbinte, presărată cu pătrunjel.
|