Ouă cu sos și verdețuri
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 5 oua, 250 g smantana subtire, 1-2 linguri mustar, sare, piper macinat, cateva picaturi sos Worcester, 2 cesti verdeturi tocate (patrunjel, marar, codite de ceapa verde, tarhon), 1 lingurita miere, 1 varf de cutit boia iute, 8 masline umplute, 1/2 ardei gras rosu, 50 g cascaval, zeama de lamaie, scobitori din plastic.
Mod de preparare: Se fierb ouale, se baga sub un jet de apa rece si se decojesc.
Un ou se trece prin sita intr-un castron si se amesteca bine cu smantana si mustarul. Se sareaza, se pipereaza si apoi se incorporeaza sosul Worcester, zeama de lamaie (dupa gust), verdeata tocata, mierea si boiaua si se decoreaza cu cateva fire de patrunjel verde.
Celelalte oua se taie in doua si se garnisesc cu cate-o maslina, o bucatica de ardei rosu si un cubulet de cascaval, infipte pe scobitori.
Ouale se servesc cu sos si cu bagheta sau paine pe vatra proaspata.
|