Ouă florentine (I)
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 2 pumni de spanac, 30 g unt, sare, nucșoară pisată, 2 ouă, cașcaval ras.
Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală, se rupe bucăți și se lasă să fiarbă pînă ce se înmoaie. Se amestecă cu untul, se adaugă sare și nucșoară și se pune în două forme mici de Jena.
Din ouă, se fac ochiuri românești (se sparg și se fierb în apă clocotită cu puțin oțet, pînă ce se încheagă), se așează cîte un ochi în fiecare formă, se presară deasupra cașcavalul ras și se dă la cuptorul încins la 180 grade C. Se lasă 10-15 minute, pînă ce se topește cașcavalul.
|