Ouă în cuiburi de roșii
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 6 roșii mari și tari, 6 ouă, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 100 g măsline negre, 1 linguriță maghiran, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 180 grade C.
Luați roșiile, tăiați-le căpăcelele, scobiți-le și puneți miezul deoparte. Sărați-le și piperați-le în interior, așezați-le - cu căpăcele cu tot - pe o tavă unsă cu ulei și dați-le 10 minute la cuptor.
Între timp, rumeniți ceapa curățată și tăiată mărunt circa 3-4 minute, în 2 linguri cu ulei, adăugați miezul de roșii tăiat bucățele, usturoiul presat, maghiranul, sare și piper și lăsați-le să fiarbă 5 minute.
Turnati jumătate din sosul astfel preparat în roșiile scobite. Spargeți ouăle unul cîte unul într-o ceașcă și lăsați-le să alunece, pe rînd, în fiecare roșie. Sărați, piperați și puneți măslinele și sosul rămas de jur împrejurul roșiilor. Dați-le încă 10 minute la cuptor și serviți-le imediat cu salată verde.
|