Ouă în sos de iaurt
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: kg cartofi mici, sare, 1 linguriță chimen, 500 g iaurt natural, 1 linguriță muștar, piper, zahăr, 1/2 legătură tarhon, 1/2 legătură pătrunjel, 1/2 legătură mărar, 8 ouă.
Mod de preparare: Cartofii se spală bine și se fierb în apă clocotită cu sare și chimen, timp de 15-20 de minute. Iaurtul se amestecă bine cu muștarul, piper și un vârf de cuțit de zahăr. Se adaugă verdețurile tocate mărunt. Se fierb ouăle tari circa 6 minute. Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie în jumătate dacă sunt prea mari. Ouăle se răcesc, se curăță și se taie în jumătate.
Se servesc în sosul de iaurt, împreună cu cartofii.
|