Ouă răscoapte cu sos picant (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 6 ouă, 2 gălbenușuri, 1 linguriță muștar, 100 ml ulei, 2 castraveți murați în oțet, un vîrf de linguriță sare.
Mod de preparare: Se fierb ouăle tari. Când sunt reci, se curăță de coajă, se taie felii rotunde și se așază pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de muștar cu ou în felul următor: se pun într-un castron o linguriță de muștar, gălbenușurile crude și un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn până s-a amestecat oul cu muștarul, apoi se adaugă puțin câte puțin ulei. Când sosul este gata, se adaugă 2-3 castraveți în oțet și capetele de albuș răscoapte, toate tăiate foarte mărunt. Se potrivește de sărat și de acru. Este bine ca sosul să fie puțin mai sărat. Acest sos se toarnă peste feliile de ou așezate în farfurie, iar împrejur se pun foi de salată verde și felii de ridichi. În sos se poate adăuga și puțin oțet.
|