Ouă rățușcă
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 oua, 1 lingura de ulei, putin mustar, 50 g sunca presata, sare.
Pentru ornat: 100 g branza de burduf, 2-3 masline, 1 gogosar, 12 bobite de piper, 2-3 fire de patrunjel, 3-4 frunze de salata verde.
Mod de preparare: Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin sita, cu uleiul, mustarul, sunca taiata foarte marunt si sare dupa gust. Cu aceasta compozitie umplem ouale pe care le asezam cu umplutura in jos pe un platou ornat cu salata verde.
Din branza de burduf vom face niste bilute pe care le vom fixa, cu ajutorul unor scobitori, in partile alungite ale jumatatilor de oua, in loc de cap. Cu cate 2 bobite de piper vom face ochii la fiecare ratusca. La trei dintre ele le vom face din gogosar fundite, pe care le vom prinde pe cap; la celelalte trei le vom face din patrunjel mici smocuri de par si mici papioane din masline. Apoi din feliute subtiri de gogosar le vom face la toate aripioare si codite.
Se mai pot servi si pe un lac de maioneza cu smantana, in loc de salata verde.
|