Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 oua tari, 2 galbenusuri crude, 2 linguri brinza rasa, 1 lingura smintina, sare, piper alb, 1 lingura unt.
Sosul: 1 ceasca smintina, putina faina.
Mod de preparare: Se fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca intr-o cratita cu cele doua galbenusuri crude, puse pe rind. Se adauga brinza rasa, lingura de smintina, sare si putin piper alb. Se freaca bine, pina devine ca o smintina groasa. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile, pina in margini. Se presara cu parmezan ras si se asaza pe o tava unsa cu unt. Se da la cuptor, la foc tare cca 10 minute. Separat se face un sos dintr-o ceasca de smintina cu putina faina.
Se aseaza ouale pe farfuria de servit si se toarna sosul fierbinte imprejur.
|