Ouă umplute cu șuncă și ceapă
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 oua, 150 g sunca, 1 ou, o ceapa, o legatura verdeata, 5-6 linguri smintina, o lingura pesmet, o lingura unt, sare, piper.
Mod de preparare: Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul si se da prin sita. Se freaca untul spuma, se adauga doua galbenusuri de oua crude si galbenusurile fierte date prin sita, sunca taiata bucatele mici, ceapa taiata marunt si inabusita, sare, putin piper, pesmet, patrunjel verde tocat si smintina. Se amesteca bine si la urma se adauga albusul spuma amestecindu-se usor. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de oua, se asaza apoi unul linga altul in farfuria unsa cu unt, se toarna deasupra restul de smintina, se presara pesmet. Se dau la cuptor un sfert de ora.
Se servesc imediat.
|