Ouă umplute picante
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 ouă, 2 gălbenușuri, 1 lingură de muștar, 100 g ulei, 100 g carne de pasăre sau șuncă, 2 castraveți în oțet, sare, piper, cîteva frunze de salată verde.
Mod de preparare: Se fierb ouăle tari; după ce s-au răcit, se curăță, se taie în două în lat și se taie puțin și din capetele rotunjite, astfel ca ouăle să poată sta în picioare ca niste păhărele. Se scoate gălbenușul și se împarte în două. Jumătate se trece prin sită și se amestecă cu o lingură de muștar cu gălbenușurile crude și cu puțină sare. Se pune uleiul, turnîndu-l cîte puțin și amestecînd mereu, pînă ce este sosul gata.
Gălbenușurile lăsate deoparte se freacă cu bucățele de carne de pasăre fiartă ori friptă sau șuncă, date prin mașina de tocat. Se adaugă castraveții, tocați foarte mărunt, și o lingură sau două din sosul pregătit mai înainte. Se pune sare și piper, după gust. Cu această compoziție, se umplu ouăle cu vîrf. Se toarnă sosul în farfuris cu care vor fi servite la masă și deasupra se așează jumătățile de ou umplut. Împrejur, se pun foi de salată verde sau aspic tocat.
|