Ouă umplute picante în aspic
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Ingrediente: 6 oua, 2 galbenusuri, 1 lingura de mustar, 100 ml ulei, 100 g carne de pasare sau sunca, 2 castraveti in otet, sare, piper, citeva frunze de salata verde, aspic.
Mod de preparare: Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poate sta in picioare ca niste paharele. Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnindu-l cite putin si amestecind mereu, pina ce maioneza este gata.
Galbenusurile lasate deoparte, se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat sau tocate cu satarul. Se adauga castravetii tocati foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf. Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se aseaza jumatatile de ou umplute. Imprejur se pun foi de salata verde.
Pentru estetica, ouale umplute se pot monta in aspic in pahare de 150 ml. Si apoi se aseaza pe frunza de salata.
|