Pachețele cu carne
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 400 g carne tocată, 1 salată verde, 1 legătură de pătrunjel, 1 kg făină, 1 cană cu lapte, 4 linguri cu pesmet, 1 morcov, 1 ceapă, 4 ouă, 100 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă cu ceapa și pătrunjelul tocate mărunt, morcovul dat pe răzătoarea mică si un ou. Acest amestec se sărează și se piperează dupa gust, apoi se călește într-o tigaie cu ulei încins.
Din făină, lapte și două ouă se face un aluat de clătite și se coc foi de grosime potrivită. Se umple fiecare foaie cu două linguri din amestecul de carne, apoi se ridică marginile și se leagă cu ață.
Săculeții astfel obținuti se tăvălesc printr-un ou bătut cu pesmet, apoi se așează într-o tavă. Se coc în tavă la foc potrivit până se rumenesc.
Se servesc pe frunze de salată.
|