Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pâine cu șuncă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 8

Ingrediente: 300 g ciuperci, 300 g șuncă de porc afumată, 660 g făină, 1 lingură de zahăr, sare, 380 ml lapte dulce, 50 g unt, 25 g drojdie, 2 ouă, 2 linguri ulei de măsline, pastă de ardei iute, cimbru uscat, roșii cherry, ceapă verde, oțet.

Mod de preparare: Ciupercile se curăță, se spală, se taie în felii și se că­lesc în ulei încins, apoi se lasă la răcit.
Într-un vas se pune drojdia, zahărul tos, puțin lapte călduț și făină. Se amestecă, se acope­ră cu un șervet și se lasă la dospit.
Se cerne făina și în mijlocul ei se pune drojdia dospită, restul de lapte, sarea, untul topit și răcit.
Se adaugă un ou și se fră­mîntă totul pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare. Se lasă la dospit timp de 30 de minute la loc cald, se întinde o foaie și se unge cu pastă de ardei.
Se presară o linguriță de cimbru uscat, ciupercile și șunca tăiată în cubulețe sau în felii mai subțiri. Se rulează, se așază într-o tavă unsă cu unt și se lasă la dospit timp de 15 minute.
Se unge cu ou bătut, se introduce în cuptor și se coace 30-45 de minute la foc potrivit, avînd grijă să nu se ardă.
Se poate servi caldă sau rece, cu salată de roșii, ceapă verde, ulei și oțet.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.