Pâine prăjită cu piure de roșii
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: O baghetă (pâine lungă și subțire), 500 g roșii bine coapte, 4 căței de usturoi, 1 linguriță de ierburi aromate (oregano, rozmarin, mentă, puțină salvie), sare, piper, 2 linguri de untdelemn, 75 g telemea.
Mod de preparare: Se taie bagheta în felii groase de 3-4 cm și se bagă la cuptor, lăsând-o să se usuce 15-20 de minute. Se scoate și se lasă să se răcească.
Se așează feliile de pâine prăjită pe un platou. Se spală roșiile, se curăță de pieliță, se taie în două și li se scot semințele. Se curăță usturoiul și se taie feliuțe subțiri. Roșiile și usturoiul se dau prin mixer, apoi se sărează, se piperează, se amestecă cu untdelemn.
Se întinde sosul de roșii pe feliile de pâine prăjită, iar deasupra se rade brânza telemea.
|