Pâine umplută provensală
Rețetă tradițională din Franța
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 1 pîine mare rotundă (de casă), 2 cepe, 2 ardei grași roșii, 3 dovlecei, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 vinete, 3 roșii, 200 g brînză de oaie, 4 felii de șuncă sau jambon, 1 crenguță de cimbru proaspăt, 2 căței de usturoi, 10 frunze de busuioc, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: Curățați ceapa și ardeii, tăiați-le cubulețe și căliți-le 5 minute în uleiul incins. Spălați dovleceii și vinetele și tăiați-le rondele subțiri. Tăiați roșiile bucăți, tocați cimbrul, usturoiul și jumătate din frunzele de busuioc și puneți-le pe toate în tigaie. Adăugați sare și piper și lăsați-le să fiarbă încet, cu capac, circa 30 de minute. Răsturnați-le într-o strecurătoare și lăsați-le să se scurgă.
Tăiați pîinea în două pe orizontală, scoateți miezul din mijloc, introduceți umplutura de legume și acoperiți-o cu brînză telemea tăiată felii. Presărați peste brînză frunzulițele de busuioc rămase și șunca tăiată fîșii și așezați deasupra jumătatea superioară a pîinii.
Înveliți pîinea umplută cu folie de aluminiu și dați-o 10 minute la cuptorul încins la 180 grade C. Lăsați-o să se răcească, tăiați-o felii groase și serviți-o imediat.
|