Pane de piept de pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: două piepturi de pui, 3 ouă, 200 g pesmet, doi morcovi, o jumătate de țelină, o jumătate de varză, 200 g maioneză, 50 g miezuri de nucă, 50 ml lapte dulce, sare, piper, ulei, salvie, pudră de nucșoară, castraveți verzi, mărar
Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se dezosează și se taie în felii egale. Într-un vas, se amestecă pesmetul cu puțină sare, piper și un vîrf de cuțit de pudră de nucșoară.
Ouăle se bat cu o furculiță și se amestecă bine cu laptele dulce, salvie tocată mărunt, sare și piper. Se trec feliile de carne prin amestecul de lapte și ouă, apoi prin pesmet.
Se prăjesc în ulei incins, avînd grijă să nu se ardă pesmetul, căci capătă un gust amar. Se scot cu o spumieră, se pun pe un șervet absorbant, ca să se elimine uleiul în exces, apoi se așează pe un platou.
Morcovii și țelina se curăță de coajă, se spală și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă și se toacă mărunt.
Se amestecă bine cu maioneză, sare și piper după gust. Se adaugă miezurile de nucă tăiate în bucăți mai mici și se servește alături de șnițelele de pui.
Salata de legume se poate înlocui cu o salată de castraveți verzi cu mărar.
|