Păpădie cu ciuperci
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g frunze de papadie, 1 lingurita zahar, 1-2 catei de usturoi, 3 linguri ulei de masline, 4 linguri smantana, sare, piper, 1 lingurita zeama de lamaie, 300 g ciuperci, 3 cepe verzi, 2 linguri nuca zdrobita.
Mod de preparare: Se aleg tulpinile de papadie (cele mari), se spala si se taie bucati de 3-4 cm. Frunzele proaspete (de la mijlocul rozetei) se taie in doua sau in patru si se pun impreuna cu tulpinile in apa clocotita, in care s-a introdus o lingurita de zahar. Se fierb circa 3 minute si se scurg intr-o strecuratoare. Usturoiul curatat si tocat marunt se caleste intr-o lingura de ulei incins, pana devine sticlos. Se adauga papadia fiarta si scursa, apoi smantana, se amesteca, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se tine la cald. Se spala ciupercile, se taie felii potrivite, iar ceapa verde, curatata, se taie bucati lungi de 2 cm. Intr-o tigaie, se pun la incins 2 linguri de ulei (fara sa se infierbante prea tare), se prajesc ciupercile si ceapa circa 2 minute, amestecand intruna, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza papadia in farfurii incalzite si peste fiecare portie se pune cate-o lingura de ciuperci. Se presara deasupra nucile zdrobite si se serveste imediat.
|