Papanași cu brânză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 250 g brânză de vacă, 200 g făină, 3 ouă, 100 g zahăr tos, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, ulei, puțină sare, zahăr pudră.
Mod de preparare: Se amestecă brânza de vaci cu 150 g faină, gălbenușurile, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se bat albușurile spumă, apoi se mai bat cu zahărul și se amestecă ușor cu preparatul de mai sus.
Compoziția se împarte în bucăți, care se dau prin restul de făină, se rotunjesc și se turtesc sau se întind foi de până într-un cm grosime, care se taie cu 2 pahare de diametre diferite sau cu forma specială pentru a se obține inele sau cu un singur pahar dacă ne place forma rotundă.
Indiferent de formă, se introduc în uleiul înfierbântat, se întorc după 2-3 minute pe partea cealaltă, se scot cu spumiera și se scurg bine de ulei și se pudrează cu zahărul pudră amestecat cu zahărul vanilat.
|