Papricaș de gălbiori cu boia, roșii și smântână
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 farfurie mare de gălbiori, ulei, 3 ardei grași, 3 roșii, 3 cepe mari, 1 linguriță boia dulce, 1 lingură făină, 100 ml lapte, 250 g smântână, sare, pătrunjel verde, cimbru.
Mod de preparare: Cureți și speli bine gălbiorii, apoi îi pui la fiert într-un litru de apă cu o cană de lapte și puțină sare. Călești ceapa cu ardeii tăiați mărunt, iar la urmă presari făina, boiaua, pui roșiile tăiate felii, gălbiorii fierți și apă cât să le cuprindă. Fierbi totul înăbușit până se înmoaie toate și presari sare, pătrunjel și cimbru după gust. Când este gata, torni smântâna și mai lași să dea în câteva clocote.
E bun cu mămăligă alături.
|