Parfait de cafea cu sos caramel
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g frișcă, 15 g boabe de cafea, 1/2 baton vanilie, 3 gălbenușuri, 25 g + 1 lingură zahăr, 150 g zmeură.
Mod de preparare: Se amestecă 75 g frișcă împreună cu boabele de cafea și se încălzesc puțin. După ce s-au răcit, se lasă să se odihnească 3 ore. Se trece apoi frișca împreună cu boabele de cafea prin sită, se adaugă restul de frișcă și se bate bine până se întărește. Se taie batonul de vanilie pe lungime și se scoate miezul. Se bat gălbenușurile spumă cu 25 g zahăr și vanilia; se încorporează apoi în frișcă. Se pun câte 1-2 linguri de cremă în cupe. Separat, se rumenește restul de zahăr într-o tigaie smălțuită, până capătă o culoare gălbuie-roșiatică. Se stinge cu 1/2 ceașcă apă și se lasă să fiarbă până se topește zahărul. Se toarnă câte 1 lingură din acest sos caramel peste crema din cupe și se acoperă cu restul de cremă. Se amestecă ușor și se lasă peste noapte la congelator.
Se servește parfait-ul garnisit cu zmeură.
|