Parfe de banane
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 300 g banane, 2 ouă, 50 ml lapte,150 g zahăr, 30 ml lichior de banane, 500 ml frișcă bătută.
Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul și laptele la cald pe bain-marie pînă se îngroașă compoziția, se ia de pe foc, se adaugă lichiorul și se amestecă pînă se răcește. Miezul de banană se pasează printr-o sită inoxidabilă și se amestecă cu compoziția de ouă. Frișca bătută (400 ml) se amestecă cu compoziția de banane și se toarnă într-o formă de chec cu pereții drepți, se nivelează, se acoperă cu o foaie de celofan tăiată la dimensiune și se ține la frigider 2-3 ore.
Înainte de servire, este bine să se țină și în congelator timp de 1/2 oră. Se scoate din formă, introducînd forma într-un vas cu apă fierbinte 2-3 min. Se răstoarnă pe un platou, se porționează și se așează pe farfurioare. Se decorează cu frișcă bătută cu cornetul zimțat. Se servește imediat.
În loc de lichior de banane, se pot folosi 5 ml esență de banane și 25 ml alcool.
|