Pârjoale cu spaghete de orez și sos de gogoșari
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g carne de vițel, 2 cepe, 1 morcov, 1 cartof, 2 ouă, 2 felii de pîine, 1 ceașcă de lapte, ulei, sare, piper, 3 linguri făină.
Pentru sos: 2 gogoșari, 3 roșii, cimbru, piper, sare, 1 linguriță zahăr, 1 legătură verdeață; 100 g spaghete de orez.
Mod de preparare: Cureți ceapa, morcovul și cartoful, dai morcovul și cartoful pe răzătoarea cu ochiuri mici, iar ceapa o treci împreună cu carnea prin mașina de tocat. Amesteci apoi carnea cu legumele rase, adaugi ouăle și pâinea înmuiată în lapte și presată bine. Formezi pârjoale pe care le treci prin făină și le prăjești în ulei. Pregătești apoi sosul: cureți gogoșarii și roșiile, le tai mărunt și le călești în ulei adăugând câte puțină apă. Lași sosul pe foc până se înmoaie gogoșarii, apoi îl dai deoparte și îl pasezi. Îl pui din nou pe foc pentru 2-3 minute, pui piper și cimbru, adaugi zahărul și când e gata, presari verdeața tocată. Fierbi și spaghetele 8 minute în apă cu sare, le treci sub un jet de apă rece, le scurgi bine și le așezi pe un platou.
Adaugi sosul și pârjoalele și le aduci la masă însoțite de murături sau nu, după gust.
|