Pârjoale de pește în sos de ceapă
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg pește congelat fără oase, sare, 3 cepe, 1 ou, piper măcinat, 3 cartofi, 1/2 lămâie, 2 linguri de unt sau o ceașcă de ulei, pesmet, boia dulce.
Mod de preparare: Din peștele curățat de solzi și de oase și pe jumătate decongelat, tăiat cubulețe mici, o ceapă tocată mărunt, un ou, sare și piper măcinat se prepară un amestec omogen și se fac pârjoale care se trec prin pesmet și se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot separat pe o farfurie.
Cartofii se curăță de coajă, se taie rondele și se pun cu două cepe tăiate peștișori să se prăjească în uleiul rămas de la pârjoale. Se înmoaie ușor, se adaugă o cană de apă caldă și sare și se acoperă cratița. Se fierbe mâncarea încet, colorată cu o linguriță de boia dulce de ardei.
Se pun pârjoalele în sos, se lasă să clocotească 10 min. împreună și se servește totul cald, cu zeamă de lămâie stoarsă peste pârjoale, cu pâine proaspătă sau prăjită și cu vin alb.
|