Pastă de mere
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru circa 600 g: 1 kg mere, 500 g zahar cristalizat, 1 varf de cutit scortisoara pisata, 1 lamaie, 1 lingura ulei.
Mod de preparare: Curatati merele, indepartati partea lemnoasa si semintele si taiati-le bucati. Puneti-le intr-o cratita impreuna cu 200 ml de apa si lasati-le sa fiarba incet, 5-10 minute, pana ce incep sa se inmoaie. Stoarceti bine lamaia, in asa fel incat sa obtineti 2 linguri cu zeama. Treceti merele fierte printr-o sita, cantariti piureul obtinut si puneti-l sa fiarba, cu aceeasi cantitate de zahar, cu scortisoara si cu zeama de lamaie, intr-o cratita cu fundul gros. Amestecati bine si lasati-le sa fiarba vreo 10 minute, la foc mic, pana ce piureul se ingroasa si se desprinde de marginile cratitei. Ungeti bine cu ulei o tava de forma patrata, presarati zaharul cristalizat, intindeti deasupra pasta de mere, presarati din nou zahar si bagati tava la frigider. Cand s-a racit bine, taiati pasta cubulete si serviti-o. Se poate pastra invelita intr-o punga din celofan legata la gura.
|