Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Paste cu fructe de mare (II)
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 600 g pui de caracatiță, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căței de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oțet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Puii de caracatiță se curăță, se spală și se taie în bucăți mici. Se pun într-un castron cu apă și o lingură de oțet, se acoperă și se lasă să stea deoparte timp de 30 min.

Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiați cubulețe și se pun într-o tigaie.

Se prăjesc până când devin maronii pe toate părțile, se adaugă vinul alb și romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc și se păstrează la cald.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece și se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu o linguriță de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curățat de foi și feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă și ingredientele din castron.

Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă și se servesc imediat.

Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul și caracatița.

Ca vin însoțitor, se recomandă Riesling Italian.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.