Paste cu kaizer și ciuperci
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g paste, 500 g kaizer, 6 roșii, 2 ardei capia, 2 cepe, 2 căței de usturoi, 300 g ciuperci, 1/2 fir de praz, 2 cuișoare, 1 frunză de dafin, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, 1 ardei iute.
Mod de preparare: Ciupercile se spală, se prăjesc în puțin ulei încins, se scurg și se lasă la răcit intr-un castron.
Kaizerul se taie în cubulețe sau în bucăți mai mari. Se prăjește într-o cratiță fără ulei, se scoate și se pune într-o strecurătoare. Cepele, usturoiul, ardeii și prazul se curăță, se spală și se taie mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiță, se pun legumele tăiate și se călesc timp de cinci minute. Se adaugă roșiile curățate de pieliță și date pe răzătoare, frunza de dafin, cuișoarele, sarea și piperul. Se toarnă o cană de apă și se lasă la fiert pînă cînd sosul a scăzut la jumătate.
Se scot cuișoarele și frunza de dafin, se pun kaizerul, ciupercile prăjite și se mai lasă la fiert timp de cinci minute. Se oprește focul, se presară verdeață tocată și se amestecă.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg de apă și se servesc cu sosul de roșii și carne.
În sos, se mai poate adăuga și un ardei iute, ca să aibă un gust puțin picant.
|