Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pasteta de creier

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g creier de vițel sau porc, 150 g ceapă, 50 ml untdelemn, 20 ml rom, 150-200 g unt, 5 masline, un gogoșar, 5 sardele, cîte un vîrf de linguriță condimente de pasteta, sare.

Mod de preparare: Ceapa rasă prin răzătoarea cu găuri mici sau tăiată mărunt se călește într-o cratiță 5 minute, la foc mic, în untdelemn, fără să se îngălbenească, apoi se adaugă creierul, romul și condimentele. Se lasa să se înăbușe acoperite, la foc mic, circa 15-20 minute, amestecîndu-se din cînd în cînd, ca să fie bine pătruns creierul. Apoi, cratița se ia de pe foc și se zdrobește bine creierul cu furculița, frecîndu-se circular, pînă cînd capătă aspectul unei paste. Untul se freacă pînă ce se înmoaie, apoi se adaugă pasta de creier, sardelele, gogoșarul și măslinele tăiate în cubulețe, se amestecă bine și se sărează după gust. Pasta se aranjează pe platou sau se folosește la prepararea sandvișurilor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.