Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pasteta de ficat cu ciuperci

Ingrediente: 300 g ficat de vițel sau pasăre, 1/4 kg ciuperci albe, 1/4 kg carne de vițel și 1/4 kg carne de porc mai slabă, 50 g slănină afumată, o ceapă mare, 100 ml smîntînă dulce, 4 ouă, 2 linguri rom sau coniac, condimente de pasteta, sare.

Mod de preparare: Carnea, împreună cu ceapa călită un minut în untdelemn, ciupercile bine spălate și slănina se trec prin mașina de tocat de 2 ori. La tocătură se adaugă romul sau coniacul, sarea, toate condimentele, sau, dupa preferinta, galbenusurile și smîntîna, și se amestecă bine. Albușurile, bătute cu spumă, se amestecă cu compoziția ușor, prin răsturnare, cu ajutorul telului. În forma unsă bine cu unt solid, se pune jumătate din compoziție, apoi ficatul tăiat în felii de 1 cm grosime, care se presară cu condimentele și apoi cealaltă jumătate de tocătură; se nivelează și se presează puțin cu lingura ca să nu rămînă goluri în interior. Forma se introduce în cuptorul bine înfierbintat, neacoperita, în tava cu apă fierbinte. Pasteta se lasă să se coacă circa o oră. După 30 minute, cînd s-a ridicat bine, focul se reduce la mijlociu; dacă s-a rumenit prea mult, se acoperă cu o hîrtie. Se lasă în tavă pînă cînd se răcește, apoi se trece cu cuțitul pe margini, se acoperă cu platoul de servit și apoi se răstoarnă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.