Pasteta din carne cu sardele
Ingrediente: 500-600 g carne de vițel, amestecată cu carne de porc mai grasă, 100-150 g ceapă, 100 g unt, 30 ml untdelemn, o cutie de sardele, 50 ml vin, o linguriță rom, cîte un virf de cuțit condimente de pasteta, o linguriță cu vîrf de sare.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește într-o cratiță, în untdelemn, 2 minute, apoi se pune carnea tăiată în bucăți mai mari, care se amestecă pentru ca să se prăjească la suprafață și se adaugă sarea, condimentele, vinul și romul. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită, ca să rămînă carnea suculentă sau se introduce cratița la cuptor, tot acoperită; din cînd în cînd, se adaugă cîte 2-3 linguri de apă, ca să nu se ardă ceapa. Cînd carnea s-a înmuiat, furculița intră cu ușurință în ea. Dupa ce s-a răcit, se trece de trei ori prin mașina de tocat, împreună cu sardelele și cu tot untdelemnul lor. Untul se freacă pînă cînd se înmoaie, se amestecă cu tocătura și se sărează după gust.
|