Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau vițel

Ingrediente: 300 g ficat, 100 g franzela, 150 ml lapte, 150 g slanina afumata, 150 g ceapa, 100 ml smintina , 4 oua, 30 ml rom sau coniac, 50 ml untdelemn, 1/2 lingurita sare, cite o jumatate lingurita condimente de pasteta: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara.

Mod de preparare: Ficatul crud se trece prin masina de tocat de doua ori, impreuna cu slanina afumata, franzela muiata in lapte rece (pina il absoarbe) si nestoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, 2 minute, in untdelemn.La tocatura se adauga romul sau coniacul (care fragezesc), smintina, galbenusurile,condimentele (sau dupa dorinta) si 1/2 lingurita cu sare(a fost sarata si slanina).Se unge o forma lunga si ingusta din tabla inoxidabila (35/6 cm) cu unt solid, sau doua forme mai scurte.Albusurile, batute cu spuma, se amesteca usor cu compozitia cu ajutorul telului, prin miscari de rasturnare, de susinjos si putin, ca sa nu sepiarda aerul dinalbus.Cu aceasta compozitie se umple numai 2/3 din forma (ca sa aiba loc sa creasca).Forma se introduce in cuptorul bine incins, neacoperita,in tava cu apa fierbinte, data din timp la cuptor.Se lasa sa se coaca cca o ora.Daca pasteta se rumeneste prea mult, dupa 30 minute se reduce focul. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se trece cu cutitul pe margini, se acopera cu platoul de servit, si apoi, se rastoarna.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.