Păstrăv cu măsline
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 păstrăvi, 500 g arpagic, 100 g măsline verzi, 100 g măsline negre, 500 g roșii, 2 ardei capia, 2 căței de usturoi, un vîrf de cuțit cu boia iute, oregano, sare, piper, 1 lămîie, varză albă, sfeclă roșie.
Mod de preparare: Păstrăvii se curăță, se eviscerează și se spală. Se ung cu ulei, se condimentează și se pun într-o tavă înaltă cu o cană de apă, puțin ulei și lămîia tăiată în felii.
Se introduc în cuptor, se țin 25-30 de minute, se scot și se acoperă cu un capac.
Roșiile se spală, se curăță de pieliță și se dau pe răzătoare. Ardeii se toacă mărunt.
Arpagicul se curăță de foi, se spală și se pune într-un castron. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiță, se pun ardeii și se călesc timp de două minute. Se adaugă arpagicul și se prăjește pînă cînd devine sticlos.
Se adaugă roșiile, sare, piper, boia iute și o cană de apă. Se lasă să scadă puțin sosul, se adaugă cele două tipuri de măsline, verdeață tocată și se mai fierbe zece minute.
Se scoate peștele din tavă și se pune deasupra sosul de roșii cu măsline.
Se servesc alături de o salată de varză albă sau salată de sfeclă roșie.
|