Păstrăv cu sos verde
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 păstrăvi, 1 borcan de ciuperci marinate, 3 linguri ulei de măsline, 4 căței de usturoi, 2 legături ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1 lămîie, sare, piper.
Mod de preparare: Usturoiul se curăță de coajă, se spală și se pune într-un vas înalt. Se adaugă pătrunjelul tocat, ceapa curățată, spălată și tăiată în bucăți mai mici.
Se toarnă uleiul de măsline, se condimentează și se pasează totul.
Se pune într-un vas, se acoperă cu folie de plastic și se introduce la rece pentru 30 de minute.
Păstrăvii se curăță, se eviscerează și se spală. Se condimentează în interior și în exterior, se așează într-o tavă cu puțin ulei, o cană de apă, o lămâie tăiată în felii și se introduc în cuptor.
Se coc la foc mediu 20-30 de minute, se scot pe un platou și se țin la cald.
Ciupercile se scurg, se taie mărunt și se pun în sosul de usturoi. Se toarnă peste păstrăvi și se servesc imediat.
Ciupercile marinate se pot înlocui cu ciuperci crude, fierte cu puțin oțet.
|