Păstrăv înăbușit
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 păstrăvi (a 600 g fiecare), 2 roșii, 2 morcovi, 1 ceapă, miezul unei rădăcini de țelină, 1 crenguță cimbru, 100 ml vin alb, 30 g unt, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Curățați păstrăvii, spălați-i, ștergeți-i cu un șervet, dați-le un praf de sare și de piper și puneți-i la rece în frigider.
Opăriți roșiile, curățați-le de pieliță și de semințe (prin presare) și tăiați-le bucățele. Curățați morcovii de coajă și tăiați-i rondele. Tocați mărunt ceapa și tăiați lamele fine țelina curățată.
Puneți toate legumele într-o tigaie mare, adăugați untul și uleiul de măsline, presărați sare, piper și frunzulițe de cimbru, acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se înăbușe încet, aproximativ o jumătate de oră.
Încingeți cuptorul la 180°C.
Întindeți un strat de legume înăbușite (jumătate din cantitate) pe fundul unei tăvi, așezați deasupra păstrăvii și acoperiți-i cu restul de legume. Turnați peste ei vinul alb, acoperiți tava cu o folie de aluminiu, dați-i la cuptor și lăsați-i să se patrundă circa 30 min.
Serviți-i fierbinți, în tavă.
Puteți înlocui păstrăvii cu orice fel de pește alb. Dacă folosiți fileuri, timpul de preparare va fi de 40 min., în tigaie, și de 20 min., la cuptor.
|