Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Păstrăv înăbușit
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 păstrăvi (a 600 g fiecare), 2 roșii, 2 morcovi, 1 ceapă, miezul unei rădăcini de țelină, 1 crenguță cimbru, 100 ml vin alb, 30 g unt, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Curățați păstrăvii, spălați-i, ștergeți-i cu un șervet, dați-le un praf de sare și de piper și puneți-i la rece în frigider.

Opăriți roșiile, curățați-le de pieliță și de semințe (prin presare) și tăiați-le bucățele. Curățați morcovii de coajă și tăiați-i rondele. Tocați mărunt ceapa și tăiați lamele fine țelina curățată.

Puneți toate legumele într-o tigaie mare, adăugați untul și uleiul de măsline, presărați sare, piper și frunzulițe de cimbru, acoperiți-le cu un capac și lăsați-le să se înăbușe încet, aproximativ o jumătate de oră.

Încingeți cuptorul la 180°C.

Întindeți un strat de legume înăbușite (jumătate din cantitate) pe fundul unei tăvi, așezați deasupra păstrăvii și acoperiți-i cu restul de legume. Turnați peste ei vinul alb, acoperiți tava cu o folie de aluminiu, dați-i la cuptor și lăsați-i să se patrundă circa 30 min.

Serviți-i fierbinți, în tavă.

Puteți înlocui păstrăvii cu orice fel de pește alb. Dacă folosiți fileuri, timpul de preparare va fi de 40 min., în tigaie, și de 20 min., la cuptor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.