Păstrăvi fierți în vin, cu sos
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 felii de miez de pâine, 100 ml lapte, 25 g unt, 8 ciuperci, 1 ramură de cimbru, 3 căței de usturoi, câteva fire de pătrunjel verde.
Mod de preparare: Păstrăvii se curăță, se spală și se pun la fiert împreună cu legumele (curățate, spălate și tăiate în rondele) și cu vinul.
Ciupercile se curăță, se taie în sferturi și se rumenesc în unt, după care se lasă deoparte. În sosul rămas se adaugă usturoiul tăiat în felii, cimbrul tocat mărunt și miezul de pâine înmuiat în lapte și stors. Se freacă până când se obține o pastă omogenă, apoi se subțiază cu zeama în care au fiert păstrăvii și se pasează prin sită.
Se scot păstrăvii din zeama lor, se așează în farfurie și se asezonează cu sos.
Se poate decora cu pătrunjel tocat mărunt.
|