Păstrăvi în aspic
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, zarzavat pentru supă (morcov, rădăcină de pătrunjel, păstârnac, o ceapă), 1 foaie de dafin, 4 foi de gelatină, 300 g ciuperci.
Mod de preparare: Păstrăvii (curățați și spălați) se fierb împreună cu zarzavatul (curățat, spălat și tăiat în jumătăți sau sferturi) și cu ciupercile (curățate și spălate). Se scot apoi peștii pe un platou mai adînc. Se așează ciupercile împrejurul lor, apoi se strecoară zeama și se dizolvă în ea foile de gelatină, amestecîndu-se bine. Se toarnă zeama peste păstrăvi și ciuperci și se dă platoul la rece, pentru ca să se prindă aspicul.
|