Păstrăvi rasol (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 păstrăvi de cîte 250-300 g fiecare, 500 g cartofi, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă, 1 legătură de mărar, sare, piper, o lingură de unt, oțet.
Mod de preparare: Se curăță și se spală morcovul, rădăcina de pătrunjel și ceapa, după care se pun la fiert în apă rece. Cînd au fiert, se adaugă în apă și peștele, curățat și spălat. Cînd peștele e gata, se scoate pe un platou și, în apa în care a fiert, se adaugă cartofii curățați și tăiați în sferturi. Se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu se fărîmițeze. Se scot apoi cartofii și se pun împrejurul păstrăvilor, pe același platou. Cartofii se stropesc cu unt topit. Se ia o parte din zeama în care au fiert, pe rînd, legumele, păstrăvii și cartofii și se adaugă în ea, după gust, oțet, sare și piper, precum și mărarul tocat mărunt.
Se stropesc cu această zeamă obținută fie numai peștele, fie și cartofii, sau se aduce separat la masă, într-o sosieră.
|