Pate imitat
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 2 cepe mijlocii, 1 lingură untură, 2 linguri pesmet, 50 g drojdie, 1 pahar lapte, 2 ouă răscoapte, un praf de enibahar, un praf de piper, sare.
Mod de preparare: Se toacă ceapa foarte mărunt și se rumenește într-o cratiță, cu o lingură de untură. Se adaugă pesmetul și laptele în care s-a muiat drojdia, sare, piper și un praf de enibahar. Se amestecă totul bine pe foc, până se îngroașă. Se pregătesc dinainte ouăle fierte, răscoapte. Se curăță, se scot gălbenușurile, se zdrobesc cu furculița și se amestecă cu compoziția de mai sus.
Se așează pateul pe farfurie, iar împrejur se pun albușurile tocate mărunt.
|