Pate rapid de somon afumat
Rețetă tradițională din Suedia
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 150 g somon afumat tăiat marunt, 50 g unt, 1 cățel de usturoi zdrobit, 5 linguri de smîntînă, 1 linguriță de hrean ras, sare, piper, mărar proaspăt tocat, lămîie.
Mod de preparare: In mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat.
Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o mai buna consistenta.
Daca pateul se da la frigider, este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
|