Pateuri cu ficăței și piept de pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachet de aluat de foietaj congelat, 1 piept de pui, 350 g ficăței de pui, 300 g cașcaval, 120 g smântână, ulei, piper, condiment tip Vegeta, 1 legătură pătrunjel.
Mod de preparare: Tai pieptul de pui bucățele și-l prăjești în ulei cu puțină sare, piper și condiment după care-l dai deoparte. Dai cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi îl amesteci cu smântâna, pătrunjelul tocat și sare după gust. Întinzi aluatul și îl tai pătrate cu latura de 7-8 cm. Pui apoi pe o parte din bucățile de aluat câte un ficățel crud și o lingură din compoziția de cașcaval, iar pe bucățile rămase câteva bucățele de pui prăjit și o linguriță din compoziția de cașcaval. Unești în mijloc câte 2 colțuri ale fiecărui pătrat, le așezi apoi pe toate într-o tavă unsă cu ulei și le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
|